Ζαϊμη 74, Πάτρα

Τ.Κ.: 26221

Tηλ & fax.: 2610277279

Κινητό.: 6944476414

Κινητό.: 6948077932

e-mail.:kouverianos@gmail.com

 

 

Πως να αποτυπώσετε το χώρο σας:

Για να μετρήσετε το δωμάτιο που θέλετε να μας στείλετε, θα χρειαστείτε:

1. 1 μετροταινία

2. Ένα φύλλο χαρτί μεγέθους Α4

3. Ένα μολύβι ή στυλό

Μέτρηση κάτοψης

Για να μετρήσετε αφού πάρετε τα σύνεργα σας, στέκεστε στην πόρτα του δωματίου και αρχίζετε να σχηματίζετε μια κάτοψη ή αλλιώς ένα σχήμα που να δείχνει ακριβώς το περίγραμμα του δωματίου σας με το μολύβι ή το στυλό σας. Καλό είναι να ξεκινήσετε δεξιόστροφα. Μετράτε κάθε φορά από σημείο σε σημείο. Σημεία θεωρούνται οι γωνίες ή εκεί που παρεμβάλλονται κάθετα στοιχεία στο χώρο, όπως οι πόρτες. Μετράμε από τη γωνία έως την πόρτα για παράδειγμα και γράφουμε στο χαρτί μας, στην αντίστοιχη γραμμή τη διάσταση που διαβάζουμε στο μέτρο μας. Με αυτό τον τρόπο, σιγά-σιγά συμπληρώνουμε όλες τις απαιτούμενες διαστάσεις ενός χώρου.

Στοιχεία που πρέπει να μετρηθούν απαραιτήτως:

  • Πόρτες, παράθυρα, μπαλκονόπορτες
  • Καλοριφέρ
  • Ντουλάπες του χώρου
  •  Οποιοδήποτε σταθερό στοιχείο που παρεμβάλλεται.

Στο παρακάτω παράδειγμα σκίτσου βλέπετε πως θα σκιτσάρετε μια κάτοψη του χώρου σας. Κατόπιν θα δείτε ένα άλλο σκίτσο που αφορά την πιο λεπτομερή μέτρηση της όψης ενός τοίχου που θέλουμε να δείξουμε πολλά στοιχεία σε πλάτος αλλά και ύψος.

Μέτρηση όψης

Θα χρειαστείτε πάλι τα ίδια σύνεργα και θα σκιτσάρετε ότι βλέπετε όπως στέκεστε όρθιοι απέναντι στο τοίχο σας. Σχηματίζουμε πρώτα ένα παραλληλόγραμμο που αναπαριστά το περίγραμμα του τοίχου μας και δείχνει ύψος και πλάτος. Μετά αρχίζετε από αριστερά και μετράτε όλα τα στοιχεία που παρεμβάλλονται. Στο παράδειγμα έχουμε μετρήσει, ξεκινώντας από αριστερά, ένα καλοριφέρ διαστάσεων 1,00×0.90 και μετά μια μπαλκονόπορτα με πλάτος 1,80μ. και ύψος 2,20. Μετά μετρήσαμε το τζάκι και μετά το τζάκι το παράθυρο, σε πλάτος και ύψος. Όταν πρόκειται για παράθυρο, μην ξεχνάτε να μετράτε την απόσταση του από το έδαφος. Στην περίπτωση μας είναι 0,90μ.

Στοιχεία που πρέπει να μετρηθούν:

1. Πόρτες, παράθυρα, μπαλκονόπορτες

2. Καλοριφέρ

3. Ντουλάπες

4. Air-condition και την απόσταση τους από το έδαφος

5. Κάποιο δοκάρι που ενδεχομένως περνά μέσα στο χώρο

6. Κάποιο τμήμα κολώνας που προεξέχει εντός του χώρου σας

7. Πόρτες από πατάρια ή οτιδήποτε παρεμβάλλεται στο χώρο

Μην ξεχνάτε ποτέ να μετράτε το τελικό ύψος που έχει το δωμάτιο σας από το δάπεδο έως την οροφή, ακόμα και αν μας στείλετε μόνο μια κάτοψη. Σημειώστε εντός της το ύψος που έχει το δωμάτιο σας.

Αν ανησυχείτε ότι δεν έχετε μετρήσει σωστά, να είστε σίγουροι ότι είναι το πρώτο που διαπιστώνουμε κατά τη διάρκεια της σχεδίασης. Αν διαπιστώσουμε κάποιο πιθανό λάθος, θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας αμέσως.

 

Mέτρηση της κουζίνας ή του μπάνιου:

Για να μετρήσετε την κουζίνα ή το μπάνιο σας, ακολουθείτε τις ίδιες οδηγίες με τις οποίες θα μετρούσατε ένα άλλο δωμάτιο και φτιάχνετε και πάλι μια κάτοψη. Η διαφορά είναι πως εδώ θα χρειαστούν και τα σημεία που έχουν δημιουργηθεί οι παροχές νερού, αποχετεύσεων και ρεύματος.

 

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?