Ζαϊμη 74, Πάτρα

Τ.Κ.: 26221

Tηλ & fax.: 2610277279

Κινητό.: 6944476414

Κινητό.: 6948077932

e-mail.:kouverianos@gmail.com

 

 

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ 50% ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Καταχώρηση 2014/01/14

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ 50% ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο αναπτυξιακός νόμος 3908/2011 επιδοτεί στον τομέα του τουρισμού μια σειρά επενδύσεων με επιδότηση που φτάνει μέχρι 50% ανάλογα με την περιοχή που αυτές υλοποιούνται.
Σήμερα μπορούν να υποβληθούν προτάσεις στους παρακάτω τομείς του τουρισμού:
1. Την ίδρυση, επέκταση και τον εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών μονάδων που ανήκουν ή αναβαθμίζονται σε κατηγορία τουλάχιστον τριών αστέρων. Στην κατηγορία αυτή μπορεί να γίνουν επενδύσεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία 1* και 2* που όμως θα μετατραπούν σε ξενοδοχεία 3* τουλάχιστον.
2. Την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών μονάδων που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους, αρκεί στο διάστημα διακοπής να μην έχει γίνει αλλαγή χρήσης του κτιρίου και μέσω της επέκτασης ή του εκσυγχρονισμού τους αναβαθμίζονται σε κατηγορία τουλάχιστον 3*.
3. Επενδύσεις που αφορούν σε εγκαταστάσεις Εδικής Τουριστικής Υποδομής όπως:
α. Συνεδριακών Κέντρων,
β. Κέντρων Θαλασσοθεραπείας,
γ. Θεματικών Πάρκων,
δ. Τουριστικών Λιμένων Σκαφών Αναψυχής,
ε. Γηπέδων Γκολφ,
f. Εγκαταστάσεων Τουρισμού Υγείας,
ζ. Εγκαταστάσεων Αξιοποίησης Ιαματικών Πηγών,
η. Χιονοδρομικών Κέντρων,
θ. Κέντρων Προπονητικού- Αθλητικού Τουρισμού και
ι. Αυτοκινητοδρομίων.
4. Επενδύσεις που αφορούν οργανωμένους υποδοχείς τουριστικών δραστηριοτήτων και σύνθετα τουριστικά καταλύματα, όπως αυτά ορίζονται στην παρ. 1Γ΄ του άρθρου 2 του ν. 2160/1993, και το νόμο 4002/2011. Στην κατηγορία αυτή δεν επιδοτείται το μέρος που αφορά σε προς μεταβίβαση ή μακροχρόνια μίσθωση κτίρια.
5. Η μετατροπή χαρακτηρισμένων παραδοσιακών ή διατηρητέων κτισμάτων σε ξενοδοχειακές μονάδες τουλάχιστον δύο αστέρων και οι επενδύσεις εκσυγχρονισμού ξενοδοχειακών μονάδων που λειτουργούν σε χαρακτηρισμένα παραδοσιακά ή διατηρητέα κτίρια και ανήκουν ή αναβαθμίζονται σε κατηγορία τουλάχιστον δύο αστέρων.
6. Ο εκσυγχρονισμός camping κατηγορίας Γ τάξης και άνω, καθώς και οι επενδύσεις μετατροπής, επέκτασης και εκσυγχρονισμού αυτών σε ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχειακή μονάδα κατηγορίας τουλάχιστον τριών αστέρων.

Για όλες τις παραπάνω επενδύσεις επιδοτούνται όλες οι αναγκαίες δαπάνες για την ολοκλήρωση τους (διαμόρφωση εξωτερικών χώρων, κτίρια, εγκαταστάσεις, εξοπλισμός, εξοπλισμός εξοικονόμησης ενέργειας και απορρύπανσης, οι αναγκαίες μελέτες, μεταφορικά μέσα κλπ.
Οι επενδύσεις υποβάλλονται όλο το χρόνο και η αξιολόγηση τους γίνεται το Μάιο και Νοέμβριο.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?